14.2 C
De Bilt

Wandelnetwerk Borger-Odoorn officieel geopend

Borger-Odoorn Wie een wandeling wil maken via het knooppuntennetwerk, is nu ook in de gemeente Borger-Odoorn aan het goede adres. Vrijdag 8 oktober werd het wandelnetwerk in Borger-Odoorn officieel geopend. Wethouder Nynke Houwing, gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink en voorzitter van Recreatieschap Drenthe Robert Kleine bevestigden in Drouwenerveen het laatste knooppuntbordje.

Wandelnetwerk

In de hele gemeente is het wandelnetwerk nu klaar, en daarmee gemeentedekkend. Via het netwerk stippel je gemakkelijk zelf je route uit en ontdek je de minder bekende maar prachtige plekjes in de omgeving. Daardoor is het netwerk niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor de inwoners van Borger-Odoorn. Met het netwerk loop je bovendien langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden.

‘Het wandelnetwerk is erg belangrijk voor toeristisch Borger-Odoorn. Onze gasten wandelen steeds meer en kunnen nu op maat een route samenstellen. Daarnaast kunnen ondernemers, met name horeca, profijt gaan trekken door routes aan te bieden waarvan ze onderdeel uitmaken, aldus wethouder Nynke Houwing.

Gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink: ‘Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Hiermee maken we Drenthe niet alleen nog aantrekkelijker als wandelprovincie, maar creëren we ook nieuwe kansen voor Drentse ondernemers.’

Het wandelnetwerk in Borger-Odoorn is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, de gemeente Borger-Odoorn en Recreatieschap Drenthe.

Wandelen via het knooppuntennetwerk

Wil je een wandeling maken via het knooppuntennetwerk? Koop je wandelkaart bij één van de lokale Tourist Info kantoren of plan je route online via recreatieschap.nl > plan je wandelroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio