13.2 C
De Bilt

Wandelnetwerk in Meppel vordert gestaag…

Op vrijdag 4 februari werd de voltooiing van het wandelnetwerk Meppel gestart, toen wethouder Robin van Ulzen van de gemeente Meppel en gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink een wandelknooppuntpaal in de grond zetten bij Nijeveen. Dit is één van de laatste palen die voor het netwerk de grond ingaan. Daarna kan begonnen worden met de bebording van alle palen. Nog voor de zomer zal dit wandelnetwerk volledig operationeel zijn.

Wandelnetwerk Meppel

Het netwerk Meppel wordt aangelegd in het buitengebied in rondom Nijeveen en is straks aangesloten op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten. Hiermee wordt de toeristische aantrekkelijkheid van het buitengebied van Meppel vergroot en kun je als wandelaar dit gebied gemakkelijk ontdekken.

Nijeveen

‘Het wandelnetwerk rondom Nijeveen is voor ons erg belangrijk. Onze inwoners en gasten krijgen de mogelijkheid om de omgeving (opnieuw) te ontdekken. Ze kunnen straks hun eigen route samenstellen aan de hand van de knooppunten langs prachtige locaties én ondernemers in het buitengebied van Meppel.’, aldus wethouder Robin van Ulzen.

Ambitie voor netwerk door heel Drenthe

Gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink: ‘Het is onze ambitie om het netwerk in heel Drenthe uit te rollen. Hiermee maken we Drenthe niet alleen nog aantrekkelijker als wandelprovincie, maar creëren we ook nieuwe kansen voor Drentse ondernemers.’

Route op maat

Via het netwerk stippel je eenvoudig zelf een route op maat uit en ontdek je de minder bekende maar prachtige plekjes in de omgeving. Daardoor is het netwerk niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor de inwoners van de gemeente Meppel. Het wandelnetwerk loopt bovendien langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden.

Het wandelnetwerk Hoogeveen is een initiatief van Recreatieschap Drenthe, de Provincie Drenthe en de gemeente Meppel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio