6.6 C
De Bilt

Website ‘Actief in Emmen’ is live!

Barger-Compascuum – Woensdagochtend 26 september is de website ‘Actief in Emmen’ live gegaan! Kinderen van groep 7 en 8 van de Sint Theresiaschool in Barger-Compascuum hielpen tijdens het officiële moment. Een nieuwe website waarop alle activiteiten van de Brede School te vinden zijn. De website gaat de al jarenlange activiteitenladder van de Brede School vervangen. De activiteitenladder, in de vorm van een boekje, is de laatste jaren uitgedeeld op basisscholen en kinderopvang locaties in de gemeente Emmen. De activiteiten worden aangeboden op verschillende gebieden, zoals sport, beweging, gezondheid en cultuur.

www.actiefinemmen.nl

Alle activiteiten van de Brede School zijn nu op één plek te vinden, namelijk www.actiefinemmen.nl. Op de website vind je van ieder dorp en wijk in de gemeente Emmen het activiteitenaanbod. De ouder of kind gaat op de site naar zijn wijk of dorp en vindt daar een totaal overzicht aan activiteiten. Als de activiteit wordt aangeklikt vind je meer informatie en kun je je aanmelden. De Brede School activiteiten worden bedacht in de uitvoeringsgroep. Dit is een groepje enthousiaste ouders, die samen met de cultuurcoach en de buurtsportcoaches het aanbod uitzoekt en regelt en de activiteiten op de website plaatst.

Brede School

Kinderen moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op school, maar ook daarbuiten. Dat is de doelstelling van Brede School. Brede School is een samenwerking op dorps- of wijkniveau tussen scholen met partners zoals de gemeente Emmen, kinderopvang, welzijnswerk, sportverenigingen en de bibliotheek.

 

Een Brede School is niet hetzelfde als een school of schoolgebouw. Soms biedt een Brede school binnen één plek haar activiteiten aan. Maar soms zit een Brede School ook in een buurthuis of in een sporthal bijvoorbeeld. Een Brede School past haar aanbod aan naar wat de wijk of het dorp nodig heeft. De scholen en de betrokken instellingen zorgen er samen voor dat de activiteiten goed lopen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio