8.9 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Werkbezoek wethouder Bouke Arends aan Tooling Holland

Emmen – Woensdag 26 september heeft wethouder Bouke Arends van Economische ontwikkeling een bezoek gebracht aan het Emmense bedrijf Tooling Holland. Tooling Holland bestaat sinds 1981 en is gevestigd aan de Cornelis Houtmanstraat. Tooling Holland is een internationaal georiënteerde gereedschapsmakerij, gespecialiseerd in spuitgietmatrijzen voor kunststof producten.

Tijdens de rondleiding door het bedrijf vertelde directeur Henri van Manen dat het bedrijf in de afgelopen twee jaar behoorlijk is gegroeid, maar ook dat zij zich voor de komende jaren (2020) tot doel hebben gesteld om 30% te groeien. Inmiddels heeft het bedrijf een 10-tal nieuwe mensen aangenomen zodat Tooling Holland aan ruim 70 fte werk biedt.

Verbeteren technische opleiding

Desondanks merkt het bedrijf dat het steeds moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden. Wethouder Bouke Arends: “Het is belangrijk dat zowel gemeente, scholen, maar ook bedrijven samen werken aan het verbeteren van technische opleidingen en het verhogen van het opleidingsniveau. Daarom heb ik toegezegd het initiatief te nemen om hiervoor een gesprek te starten betrokken partijen”.

Bedrijvenregeling

Verder is uitgebreid gesproken over de plannen rondom de uitbreiding van de productielocatie. Recent is de bouw van de uitbreiding gestart en naar verwachting wordt het eind november in gebruik genomen. In de nieuwe hal komen twee nieuwe volautomatische freescentra. Deze uitbreiding wordt mede ondersteund met een bijdrage vanuit de Bedrijvenregeling Vierkant voor Werk

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio