14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Zorgen over werkdruk vrijwilligers bij Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Emmen & Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk van haar vrijwilligers en is daarom dringend op zoek naar nieuwe mensen. Dat laat coördinator Ronald Brinkman van Humanitas Thuisadministratie weten.

Nieuwe vrijwilligers nodig om werkdruk te verminderen

Een tiental vrijwilligers helpt op dit moment ruim veertig mensen hun financiële administratie op orde te krijgen en dit aantal blijft stijgen. ‘Een gemiddelde vrijwilliger begeleidt twee of drie cliënten en is daar twee dagen per week mee bezig, meestal een jaar lang. De problemen worden ingewikkelder. Om iedereen voldoende aandacht te geven kunnen we nieuwe vrijwilligers goed gebruiken,’ aldus Brinkman.    

Dankbaar werk

Het werk is volgens de Humanitas-coördinator intensief, maar wel dankbaar weet hij uit eigen ervaring. ‘Je schept orde in een financiële chaos. Dat geeft mensen rust en nieuwe energie. Ik doe dit al jaren en geniet er elke keer weer van.’
‘De komst van nieuwe vrijwilligers brengt de werkdruk omlaag. Bovendien kunnen er dan meer mensen met financiële problemen geholpen worden, en dat is waar we het voor doen’, benadrukt de coördinator.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.humanitas.nl/afdeling/emmen/activiteiten/humanitas-thuisadministratie-emmen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio