13.2 C
De Bilt

Wezuperbrug krijgt een nieuwe brug over Oranjekanaal

Wezuperbrug krijgt komende zomer een nieuwe brug over het Oranjekanaal. De huidige brug is in slechte staat en is aan vervanging toe. De gemeente heeft samen met dorpsvereniging Ons Belang een ontwerp gemaakt voor de brug en eerder dit jaar gepresenteerd. Om de veiligheid van de huidige brug te garanderen mag er per 1 december geen zwaar verkeer meer overheen zoals vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. Voor de zomer starten de werkzaamheden en in het najaar is de nieuwe brug klaar. Eerder is niet mogelijk vanwege de levertijden van bouwmaterialen zoals staal en beton.

Brug bij Wezuperbrug dicht voor zwaar verkeer

Omdat de brug in slechte staat is wordt elke vier maanden een controle uitgevoerd. Uit het laatste rapport komt het advies de brug niet meer te gebruiken voor zwaar verkeer. Om onveilige situaties te voorkomen mag er geen zwaar verkeer van 3,5 ton of zwaarder of verkeer breder dan 2 meter over de brug. Dit zijn vrachtwagens, bussen en
landbouwvoertuigen. Gewoon verkeer zoals auto’s kunnen nog wel over de brug die in de gemeente Coevorden ligt. Voor het zware verkeer komt een omleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio