16 C
De Bilt

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2021?

Emmen – De afgelopen periode heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen voor de Cultuurprijs 2021. Uit de aanmeldingen heeft de jury drie genomineerden voor deze prijs gekozen. Wij stellen ze graag, in willekeurige volgorde, aan u voor.

Breng uw stem uit!

Vanaf dinsdag 7 december tot zondag 19 december 2021 kunt u via de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs uw stem uitbrengen. Hier vindt u ook de interviews die met de genomineerden zijn gehouden. Uiteindelijk bepaalt uw stem en het oordeel van de vakjury wie de winnaar van deze prijs wordt. De winnaar wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van cultuur wethouder Robert Kleine een kunstwerk en een bedrag van € 1.000.

Rowdy Prins – Foto Bibliotheek Emmen

Jury

De jury voor de Cultuurprijs 2021 bestaat uit de winnares van de vorige editie, zangeres Carina Vinke, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De organisatie van de prijs is in handen van De Bibliotheek Emmen.

Eva Broekmann – Foto Bibliotheek Emmen

Uitreiking Cultuurprijs

Vanwege COVID-19 heeft de gemeente Emmen geen nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater en vindt de uitreiking ergens anders plaats. Maar waar dan wel: dit blijft nog even een verrassing!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio