13.1 C
De Bilt

Rookvrije generatie ook voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Emmen – De Rookvrije Generatie zet zich in om kinderen rookvrij te kunnen laten opgroeien. Hiervoor is het belangrijk dat er niet in het zicht van kinderen gerookt wordt. Toch gebeurt dat nog veel rondom schoolpleinen, sportvelden, zorginstellingen en (pret)parken. Bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is dit nu verleden tijd. Zij geven hiermee het goede voorbeeld.

24 augustus overhandigde Wethouder Raymond Wanders een ‘rookvrij’ muurbord aan Erik van Engelen, directeur van Wildlands.

Niet meer roken in zicht van kinderen

Wildlands vindt het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan een Rookvrije Generatie. Er mag op het park niet langer in het zicht van kinderen gerookt worden. Daarmee speelt Wildlands al in op de nieuwe wetgeving voor 2021. Op het 24 hectare grote park, heeft Wildlands versneld de twaalf rookzones verwijderd en in plaats daarvan vijf volledig afgeschermde rookplekken gerealiseerd. Voor de ingang van de Zoo hangt een informatiebord, zodat bezoekers al voorafgaand aan hun bezoek op de hoogte zijn van de regels rondom roken op het park.

Wildlands directeur Erik van Engelen hierover: ‘Wildlands heeft als ambitie om het leukste dierenpark van Nederland te zijn. Kinderen zijn voor ons dus een belangrijke doelgroep. Wij willen het goede voorbeeld geven voor de rookvrije generatie. Daarom is het voor ons eigenlijk heel logisch om deze nieuwe stap te zetten en nog maar vijf rookplekken aan te bieden, afgeschermd voor het publiek. Met als ambitie om over een paar jaar een volledig rookvrij park te hebben.’

Rookvrije generatie

Wethouder Raymond Wanders: ‘Fantastisch dat Wildlands meedoet aan het streven naar een rookvrije generatie. Wekelijks raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De meesten beginnen uit nieuwsgierigheid. Laten wij volwassenen dan niet hun inspiratiebron zijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio