EUREGIO nodigt jongeren uit voor online Youth Battle

Enschede/Gronau – De EUREGIO organiseert op 18 november a.s. een online ideeënwedstrijd voor jongeren uit het Nederlandse en Duitse grensgebied: de Youth Battle. In 2018 en 2019 waren de eerste succesvolle edities en in 2021 is er een speciale online editie.

Youth Battle EUREGIO

Bij de Youth Battle kunnen jonge bewoners uit de grensregio hun ideeën en wensen voor een “grenzeloze” regio presenteren en het beste idee daarna uitvoeren. Deze ideeën kunnen betrekking hebben op de onderwerpen mobiliteit, onderwijs/arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid. De EUREGIO wil jongeren stimuleren zich uit te spreken en hun mening te geven en zo ontdekken welke ideeën er leven.

EUREGIO Youth Battle
Youth Battle – Foto © EUREGIO

Eigen projectvoorstellen maken

Tijdens de online Youth Battle gaan de deelnemers met ondersteuning van een expert aan de slag met één van de het thema’s en ontwikkelen ze eigen projectideeën. De uitgewerkte projectvoorstellen worden vervolgens kort gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury. De winnende groep krijgt de mogelijkheid om hun idee volgend jaar, onder professionele begeleiding en samen met andere jongeren, verder te ontwikkelen en uit te voeren.

Zoomeditie

De speciale Zoom editie van de Youth Battle is op donderdag 18 november 2021 van 19:00 tot 20:30 uur en is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar uit het Nederlandse en Duitse grensgebied. De Youth Battle geeft jonge mensen de kans om kennis te maken met Euregionale thema’s, hun stem te laten horen, in contact te komen met elkaar en samen nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Meer over de aanmelding en verdere informatie op: www.youthbattle.eu. Bij vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via e-mail: youth@euregio.eu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img