16.1 C
De Bilt

3 december GO Energie Wintermarkt op Diekhuusplein Middelharnis

Zaterdag 3 december is de GO Energie Wintermarkt! Van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom op het Diekhuusplein in Middelharnis. Op de Energie Wintermarkt is informatie te vinden over energie besparen, verlagen van de energierekening en zijn er tegemoetkomingen voor mensen met een kleine portemonnee. Iedereen kan met elkaar in gesprek onder het genot van een warm drankje en een oliebol. Ook kunnen inwoners een gratis boompje voor in de tuin meenemen. Én er zijn gratis energiebesparende producten af te halen.

Zeker nu steeds meer mensen in de problemen komen door de hoge energiekosten, vindt de gemeente Goeree-Overflakkee het belangrijk om inwoners te helpen waar ze kunnen. Dit doen ze vanuit het samenwerkingsverband Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Samen met woningcorporatie Oost West Wonen, Energieloket GO, Cherity Re-Use en stichting NLGO organiseren ze deze markt voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee.

De Wintermarkt staat in het teken van ‘voor elkaar’

Met de markt wil de gemeente mensen samenbrengen en kennis en tips delen. Om de energierekening te verlagen, maar ook om mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben te helpen. Bij de verschillende kramen is van alles te vinden.

Bij de kraam van Cherity Re-Use worden gratis tweedehands winterjassen, truien en een warm pakketje uitgedeeld. Spullen die nog prima gebruikt kunnen worden krijgen zo een tweede leven. Bij de kraam van de gemeente kunnen inwoners terecht voor gratis kleine energiebesparende producten. Denk aan ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips. Inwoners kunnen een box meenemen voor zichzelf, maar ook voor iemand anders.

Informatie en advies op de Wintermarkt

Naast gratis producten kunnen inwoners ook op de markt terecht voor advies en tips over onderwerpen als verduurzamen van de woning, energiearmoede en schuldhulpverlening. Inwoners kunnen hierover in gesprek met de gemeente, Oost West Wonen en het Energieloket GO. Ook is er informatie over inwonersinitiatieven op Goeree-Overflakkee die bezig zijn met plannen om aardgasvrij te worden, zoals in Stad aan ’t Haringvliet.

Gratis boompjes

Vrijwilligers van onder andere NLGO, Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, delen gratis boompjes uit van Meer Bomen Nu. Deze organisatie haalt jonge boompjes weg van plekken waar ze niet kunnen groeien en zorgt ervoor dat ze op een betere plek terechtkomen. Het planten van deze jonge boompjes zorgt voor een groener eiland, helpt om beter bestand te zijn tegen extremer weer én is goed voor plant en dier. Al met al genoeg te doen op de Energie Wintermarkt op het Diekhuusplein!

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente denkt samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen na over hoe we omgaan met het veranderende klimaat, waar we in de toekomst onze energie vandaan halen en hoe we onze huizen verwarmen. Meer informatie staat op www.klimaatkrachtiggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio