6.1 C
De Bilt

Naturalisatie drie inwoners Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee – Drie inwoners uit de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op donderdag 11 oktober 2018 de Nederlandse nationaliteit nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

 

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde de inwoners en hun familieleden in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie maakten de aanwezigen kennis en sprak burgemeester Grootenboer hen toe. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de drie inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af. Vervolgens werden in een geanimeerd gesprek ervaringen van de nieuwe Nederlanders uitgewisseld.

Naturalisatieceremonie

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden

Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders

De drie nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Brazilië en Groot-Brittannië. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de drie inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

 

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio