16.2 C
De Bilt

Naturalisatie inwoonster Goeree-Overflakkee

Middelharnis – De Nederlandse nationaliteit was op donderdag 21 juni voor een inwoonster van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde haar tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis het besluit van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een bijeenkomst met een feestelijk tintje over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden

Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Eén nieuwe Nederlander

De nieuwe Nederlandse is afkomstig uit Essen (BRD). Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan haar het besluit van Nederlanderschap. Daarnaast ontving ze een attentie en een bos bloemen voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio