20.3 C
De Bilt

Werk aan wegen rond Zuidzijde begint

Den Bommel – In juni beginnen de werkzaamheden aan drie wegen rond Zuidzijde: de Tilsedijk, de Bommelsedijk en de Schoolweg. Deze wegen worden vernieuwd, maar ook anders ingericht na signalen van inwoners. Zij ervaren overlast door het rijgedrag van automobilisten. In het ontwerp zijn verschillende maatregelen opgenomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het werk aan de wegen is nodig omdat de constructie niet meer voldoet. Het asfalt en de fundering is te licht voor het zware verkeer van deze tijd. Daarom zijn er nu scheuren en sporen in de weg te zien. Op sommige plekken is het zelfs zo dat het asfalt verbrokkelt in kleine stukjes. Het is daarom nodig de wegen helemaal aan te pakken.

Andere inrichting

Daarbij komt dat inwoners last hebben van het rijgedrag van sommige chauffeurs. Soms gaat het zelfs zo ver dat mensen zich niet veilig voelen. Daarom is er bij het ontwerp bewust gekozen voor een andere inrichting. Denk aan drempels, verhoogde plateaus en wegversmallingen. De verwachting is dat door deze maatregelen het rijgedrag en de snelheid van de weggebruiker verbetert. Denk bijvoorbeeld aan bestrating in plaats van asfalt op de Bommelsedijk en drempels en verhogingen bij de kruispunten bij de Tilsedijk en de Schoolweg.

Planning

De bedoeling was om al in april te beginnen. Dat is vertraagd, vanwege afspraken die gemaakt moesten worden met Waterschap Hollandse Delta. Het waterschap is beheerder van wegen eromheen.

Aannemer Strukton Civiel begint in de week van 13 juni. Het project wordt in 5 fases uitgevoerd. Als eerste wordt de Bommelsedijk aangepakt. De gemeente kijkt nog naar de opties voor tijdelijke parkeergelegenheid. De verwachting is dat de werkzaamheden tot begin oktober zullen duren. Meer informatie over de fasering komt in de BouwApp te staan.

Download de Bouwapp

Op de hoogte blijven van het project en ontwikkelingen bij de drie wegen? Download de BouwApp in de appstore en zoek op het project Onderhoud Zuidzijde.

Voor het volledige ontwerp en meer informatie over de werkzaamheden, bekijk de website van de gemeente: www.goeree-overflakkee.nl/werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio