10.2 C
De Bilt

Bedank uw mantelzorger met een mantelzorgcompliment!

Middelharnis – Het is weer mogelijk om mantelzorgers op Goeree-Overflakkee in het zonnetje te zetten. Heeft u zo’n vriendelijke, betrokken, behulpzame, ijverige (of wat voor u belangrijk is) mantelzorger? Dan kunt u nu het mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Het aanvraagformulier staat tot 1 november op de website van de gemeente!

Wie vraagt het mantelzorgcompliment aan?

Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen. Soms is het niet helemaal duidelijk wat ‘mantelzorg’ precies is. Belangrijk om te weten is dat de mantelzorger voor wie het compliment bedoelt is, ingeschreven staat als mantelzorger bij Stichting ZIJN. Alleen ingeschreven staan bij Stichting ZIJN is niet voldoende, via de website van de gemeente moet vervolgens het aanvraagformulier worden ingediend.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Iedere mantelzorger die extra zorg, hulp of ondersteuning biedt aan een inwoner van Goeree-Overflakkee kan worden aangemeld om het mantelzorgcompliment te mogen ontvangen. Er zijn wel een aantal voorwaarden:

 • het aanvraagformulier moet worden ingevuld uit naam van de zorgvrager.
  Uw mantelzorger (of iemand anders) mag hier natuurlijk wel bij helpen als dat nodig is.
 • uw mantelzorger staat geregistreerd bij de afdeling Mantelzorg van Stichting ZIJN.
  Als dat nog niet het geval is, moet de mantelzorger zich laten registreren vóórdat deze aanvraag wordt ingediend. Dat kan op vier manieren. Via de website
  www.zijngo.nl/mantelzorg/inschrijfformulier-mantelzorger, telefonisch via (0187) 48 33 66 (toets 2), door een e-mail te sturen naar m.vanderwelle@zijngo.nl of per post: Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA Middelharnis
 • uw mantelzorger geeft al minimaal drie maanden meer dan acht uur per week meer dan gebruikelijke zorg aan u. Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen
 • u mag maar één mantelzorgcompliment weggeven per jaar. Heeft u meerdere mantelzorgers? Dan kunt u ieder jaar voor een andere mantelzorger het compliment aanvragen
 •  u moet een inwoner zijn van de gemeente Goeree-Overflakkee. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen.

Waar bestaat het mantelzorgcompliment uit?

Het mantelzorgcompliment bestaat dit jaar uit een Primera Keuze Cadeaukaart ter waarde van € 200,00. Met de Keuze cadeaukaart kiest de mantelzorger zelf uit meer dan honderd cadeaukaarten uit het assortiment van Primera. Altijd een geslaagd cadeau dus!

Een mantelzorgcompliment aanvragen

U kunt deze blijk van waardering voor uw mantelzorger tot donderdag 1 november 2018 digitaal aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Het digitale aanvraagformulier vindt u op de website: www.goeree-overflakkee.nl/mantelzorgcompliment.nl. Heeft u problemen bij het invullen? Of heeft u geen computer? Dan kunt u bellen naar de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187 (keuze 1). Vergeet niet de bevestigingsmail van de aanvraag op te slaan of uit te printen, dit is uw bewijs dat het mantelzorgcompliment is aangevraagd.

Na de aanvraag

Als de aanvraag is gedaan wordt door medewerkers van de gemeente gekeken of de mantelzorger voldoet aan de voorwaarden. Als dat zo is, dan ontvangt de mantelzorger een brief waarin staat dat er een mantelzorgcompliment gereed ligt op het gemeentehuis en wanneer deze kan worden opgehaald.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Meldpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 14 0187 (keuze 1). U kunt ook e-mailen naar info@goeree-overflakkee.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio