Geslaagde eerste rondleiding door havenambassadeur Oude-Tonge

Oude-Tonge – Gasfabrieken, modderleeuwen, de langste arbeidersstakingen, windwerken en een ouderwetse krul. Zo maar een paar onderwerpen, die aan de orde kwamen tijdens de rondleiding die de kersverse havenambassadeur van Oude-Tonge verzorgde op vrijdag 8 juni. Onder de belangstellenden was ook wethouder Kunst en Cultuur, Berend Jan Bruggeman.

Ambassadeurs voor themaroutes

De gemeente Goeree-Overflakkee zet met succes ambassadeurs in op verschillende themaroutes in het kader van De Erfgoedlijn. Deze ambassadeurs lopen samen met bewoners en toeristen de ontwikkelde themaroutes over de Watersnoodramp, WaterbewustZijn en de havenkanalen van Goeree-Overflakkee. Zo wordt de geschiedenis van Goeree-Overflakkee meer bekend en wordt het verhaal verteld.

Havenambassadeurs

In het najaar van 2017 is de training aangeboden aan ambassadeurs die zich wilden gaan inzetten voor het beleefbaar maken van de havenkanalen van Oude-Tonge, Dirksland, Stellendam, Goedereede-Havenhoofd en Ooltgensplaat. De eerste havenambassadeurs zijn gestart in Oude-Tonge, Goedereede-Havenhoofd en Stellendam.

Oók voor Flakkeenaers

Tijdens de rondleiding bleek dat ook ‘échte’ Flakkeenaers, die al meerdere decennia in Oude-Tonge wonen, veel interessante nieuwtjes en verhalen hoorden over ‘hun’ dorp. Bent u nieuwsgierig en wilt u ook meer horen over uw eigen dorp of een ander dorp in de buurt? De ambassadeurs vertellen u graag hun verhalen. Neem voor meer informatie contact op met VVV Goeree-Overflakkee. Dat kan via e-mail: info@vvvgoeree-overflakkee.nl of telefonisch: 0187-68 17 89.

Rondleidingen Havenkanaal Oude-Tonge

Er zijn twee rondleidingen gepland in Oude-Tonge: vrijdag 29 juni om 16.00 uur en zaterdag 30 juni om 16.00 uur. Verzamelen bij de Kaoiwerker op de Kaai in Oude-Tonge. U kunt zich hiervoor aanmelden bij VVV Goeree-Overflakkee via e-mail: info@vvvgoeree-overflakkee.nl of telefonisch via 0187-68 17 89.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img