6.6 C
De Bilt

Hart van Oosterwolde van start na leggen eerste steen

Oosterwolde – Op donderdag 16 december 2021 werd de eerste steen gelegd voor het Hart van Oosterwolde door wethouder Bob Bergkamp en Nanne Schoonhoven (voorzitter Dorpsbelang Oosterwolde). Dit deden zij in aanwezigheid van onder anderen Alex Dickhof (voorzitter vereniging De Heerdt), Gerrit Jan Veldhoen (VSCO’61) en Wim Prins (Prins Bouw BV). De eerste steen is een teken van waardering voor de inzet van inwoners voor het Hart van Oosterwolde, een prachtige voorziening voor het eigen dorp.

Eerste contouren Hart van Oosterwolde zichtbaar

Het Hart van Oosterwolde komt op een voormalig voetbalveld van VSCO’61. Het bestaat uit een appartementencomplex met 12 appartementen en ruimte voor winkels. Daarnaast komt er een multifunctioneel centrum (MFC) en een centrumgebied met ruimte voor recreatie, spelen, parkeren en vertoeven. Inmiddels is het terrein een grote bouwput, waar de eerste contouren van het MFC en het appartementengebouw zichtbaar zijn.

Door en voor inwoners van Oosterwolde

Bob Bergkamp benadrukt de inzet van inwoners: “Op de eerste steen staat met recht ‘Tot stand gekomen door en voor inwoners van Oosterwolde’. Wat begon als een initiatief uit de samenleving  (inwoners, kinderen en verenigingen) groeide samen met aannemer Prins Bouw en de gemeente uit tot een prachtig en realistisch plan. De inwoners van Oosterwolde hadden veel invloed, zetten zich buitengewoon in en praatten op alle onderwerpen mee. Heel bijzonder! Onlangs maakten inwoners zich hard voor een bijdrage voor een groen icoon van de provincie Gelderland om de openbare ruimte groener te maken”.  

Win een huis voor het hart

Nanne Schoonhoven, één van de initiatiefnemers van het eerste uur, vult daarop aan dat de financiën en de extra wensen van De Heerdt rondkwamen door de grote landelijke loterij ‘Win een huis voor het hart’ te organiseren. “De loterij leverde ons meer dan € 400.000,- op. Deze middelen zetten we in voor het Hart van Oosterwolde en het verenigingsleven in Oosterwolde. Het is een mooi voorbeeld van hoe het dorp uitdagingen aanpakt en tot een goed eind weet te brengen.”

Na de zomervakantie klaar

Het is de bedoeling dat het MFC en de appartementen na de zomer van 2022 gereed zijn. “We proberen met het MFC voor de zomer klaar te zijn, zodat de verenigingen in de zomer kunnen verhuizen naar hun nieuwe locatie. Zo hebben zij tijd om het gebouw in te richten en het er naar hun zin te maken”, aldus Wim Prins, directeur van Prins Bouw BV.

Alex Dickhof, voorzitter van vereniging De Heerdt, kijkt uit naar een duurzaam gebouw dat klaar is voor de toekomst. Een mooie plek voor de verenigingen en inwoners. Na ingebruikname proost hij met de verenigingen graag op een mooie toekomst met elkaar in het Hart van Oosterwolde.

Werk in uitvoering

De komende maanden staan in het teken van de ruwbouw van het MFC en de appartementen. In het voorjaar wordt met de afbouw begonnen. Aansluitend worden de werkzaamheden voor het centrumgebied aangepakt, zodat ook de parkeerplaatsen en de toegangsweg in gebruik genomen kunnen worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio