14.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding Borssele-Rilland

Borselle – In oktober start de bouw van een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. TenneT organiseert samen met de aannemers een digitale informatieavond om omwonenden te informeren over de werkzaamheden. Iedereen kan daarnaast de nieuwe verbinding al virtueel bekijken via een zogenaamde ‘projectatlas’ op de projectwebsite.

Twee werkgebieden

De aanleg van de nieuwe verbinding duurt enkele jaren. In die periode wordt op meerdere locaties tegelijk en op verschillende tijdstippen gewerkt. Om gelijktijdig op verschillende locaties aan de slag te kunnen, is het 48 kilometer lange tracé opgesplitst in twee deelgebieden:

  • Deelgebied 1: hoogspanningsstation Borssele- hoogspanningsstation Willem-Annapolder. Aannemer: BAM infra
  • Deelgebied 2: hoogspanningsstation Willem-Annapolder – hoogspanningsstation Rilland. Aannemerscombinatie: Switch (Strukton / Mobilis)

380 kV-hoogspanningsverbinding

BAM infra start in de eerste week van oktober met de aanleg van werkterreinen op een aantal startlocaties in deelgebied 1. De masten in dat gebied worden geleverd door Valmont SM. Aannemerscombinatie Switch start dezelfde week in deelgebied 2 met de aanleg van werkterreinen voor nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding nabij hoogspanningsstation Rilland. De masten in dat deelgebied worden geleverd door VDL Network Supplies. Aannemer Spie bouwt de twee vakwerkmasten bij het kanaal door Zuid-Beveland en hangt de geleiders in de nieuwe masten.

Informatie aan omwonenden

Tijdens de bouw informeren de aannemers de omwonenden vooraf over werkzaamheden in de omgeving voor de 380 kV-hoogspanningsverbinding. Het allerbelangrijkste is een veilige aanleg. TenneT en de aannemers blijven daarom voortdurend met de omgeving in gesprek. Vanzelfsprekend doen de aannemers er alles aan om de overlast en hinder zoveel mogelijk te beperken.

Digitale info-avond op woensdag 23 september

Op woensdag 23 september organiseert TenneT een digitale informatieavond over de werkzaamheden, de planning en eventuele hinder. Op de projectwebsite https://www.zuid-west380kv.nl/west/ is op woensdag 23 september vanaf 19.30 uur een stream te volgen. De uitzending duurt ongeveer 75 minuten. Tijdens de uitzending kunnen kijkers vragen stellen via een chatfunctie. Die worden direct beantwoord door het projectteam. De opnames van de informatiebijeenkomst zijn ook later terug te zien op deze website.

Virtuele projectkaart

TenneT heeft een virtuele projectatlas ontwikkeld, die precies laat zien hoe de nieuwe 380 kV-verbinding tussen Borssele en Rilland er uit komt te zien. Door middel van 360 graden luchtfoto’s en maaiveldfoto’s kunnen omwonenden nu al de masten in hun eigen leefomgeving bekijken. De projectatlas is ook te bereiken via de projectwebsite: www.zuid-west380kv.nl/west.

Blijf op de hoogte

TenneT zet verschillende kanalen in om geïnteresseerden en omwonenden tijdens de bouw op de hoogte te houden. Naast de al genoemde projectatlas is er een speciale TenneT BouwApp, een Facebookpagina over het project en een uitgebreide projectwebsite. Daar kunnen bezoekers zich ook abonneren op een online nieuwsbrief of het magazine Contact. Voor omwonenden met vragen of klachten is een project telefoonnummer beschikbaar: 0800 – 4000068.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio