10.6 C
De Bilt

Acties gemeente Goes: wip de tegels uit je tuin

De gemeente Goes motiveert inwoners de komende tijd extra om tegels in de tuin te vervangen door groen. De tegeltaxi haalt gratis tegels op en inwoners maken kans op een prijs met voor-en-na-foto’s van hun vergroende tuin. 

Goes zet zich in voor groenere tuinen. Zo doet de gemeente ook mee aan het NK-tegelwippen 2022. In welke gemeente in Nederland worden de meeste tegels gewipt en vervangen door groen? Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger doel. Als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Wethouder Joan Veldhuizen: ‘We weten dat in Goes veel straten in de zomer erg warm worden en dat het water soms moeilijk weg kan als het hard heeft geregend. Door het verwijderen van tegels uit de tuin, hebben we minder last van de gevolgen van extreem weer en dragen we bij aan een groene omgeving’. Om inwoners extra te motiveren, organiseert de gemeente twee acties: de tegeltaxi en een foto-winactie.

Tegeltaxi Goes

Om inwoners (letterlijk) een handje te helpen, biedt de gemeente een gratis tegel-ophaalservice aan. Op 10 oktober, in de Week van de Duurzaamheid, haalt de buitendienst gewipte tegels gratis op. Inwoners kunnen deze zomer dus nog aan de slag met het vergroenen van de tuin. Aanmelden voor de tegeltaxi kan vóór 3 oktober door te mailen naar klimaat@goes.nl.

Foto-winactie

Tegels uit de tuin gehaald en vervangen door groen? Door een voor-en-na-foto te sturen van de tuin, maken inwoners kans op een tuinbon t.w.v. vijftig euro. Foto’s sturen kan door te appen naar het whatsappnummer van de gemeente: 06-14458727 of door een mail te sturen naar: klimaat@goes.nl. Meedoen kan tot 3 oktober 2022. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Tegels melden

De gemeente roept alle inwoners op om gewipte tegels te melden op nk-tegelwippen.nl. Hier staan ook handige tips, weetjes en tegelstanden van (buurt)gemeenten. Op goes.nl/tegelwippen is informatie over de twee acties terug te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio