5.3 C
De Bilt

Borsele zoekt verhalen over de kastanje van Oudelande

Borsele – Gemeente Borsele wil de oude kastanjeboom in Oudelande aanmelden voor de Nederlandse verkiezing van ‘De Boom van het jaar’ die voor de vierde keer wordt georganiseerd door SBNL Natuurfonds. Daarom vraagt zij inwoners om bijzondere verhalen van de boom te delen.

Kastanje van Oudelande

De boom op de hoek van de Burgemeester van Lierestraat en Lindestraat heeft een respectabele leeftijd van circa 130 jaar, overleefde de oorlog en de watersnoodramp. Hij zag generaties scholieren aan zich voorbijtrekken. Het is de boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Dorpsbewoners wisselen de laatste nieuwtjes uit op de ‘klapbanke’ rond de boom. Maar bovenal zijn er anekdotes en verhalen bekend over deze boom. Zo schrijft J. de Ruiter dat de jongelingsvereniging bij de aanplant in 1890 een fles sterke drank in het plantgat heeft verstopt.

boom met een verhaal


SBNL Natuurfonds organiseert de Nederlandse verkiezing van ‘De Boom van het Jaar’. De Nederlandse winnaar maakt onderdeel uit van de Europese Tree of the Year-verkiezing. De verkiezing draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere maatschappelijke waarde voor een dorp of stad. Verschillende verhalen zijn bij de gemeente bekend, maar waarschijnlijk kunnen inwoners van Oudelande nog meer mooie verhalen delen. Heeft u een bijzonder verhaal? Stuur dit dan uiterlijk 19 mei 2021 naar info@borsele.nl onder vermelding van ‘kastanje van Oudelande’. Uit alle inzendingen kiest een vakjury één boom per provincie. Vervolgens kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete boom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio