10.2 C
De Bilt

Gemeente Borsele wil wasbare luiers en minder restafval hebben

De gemeente Borsele wil de hoeveelheid restafval verminderen en besteedt daarom extra aandacht aan de voordelen van wasbare luiers. Jaarlijks worden er in Nederland namelijk een miljard wegwerpluiers bij het restafval gegooid. Dat is maar liefst 8 procent van het totale Nederlandse restafval.

Beter voor het milieu

Herbruikbare luiers zijn beter voor het milieu dan de wegwerpvariant. Met wegwerpluiers produceert een kind per jaar zo’n 260 kilo luierafval, met herbruikbare luiers is dit maar 24 kilo. Daarnaast wordt er bij het gebruik van herbruikbare luiers ook veel minder CO²uitgestoten. 

Voordelen wasbare luiers

Wie bij wasbare luiers nog steeds denkt aan onhandige hydrofiel doeken en geklungel met veiligheidsspelden, heeft het mis. Herbruikbare luiers anno 2022 zijn hip en makkelijk in gebruik. Daarnaast zitten er een heleboel voordelen aan herbruikbare luiers. Ze zijn goedkoper dan de wegwerpvariant, ze zijn zachter voor de billen en kindjes die wasbare luiers gebruiken worden eerder zindelijk.

Geboortepakketje

Bij de geboorte van een kindje in de gemeente Borsele ontvangen ouders altijd een geboortepakketje. Vanaf week 2 wordt er een informatiefolder over de luiers aan dit pakketje toegevoegd. Ook online besteden we aandacht aan de herbruikbare luiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio