15.6 C
De Bilt

Constantijn Jansen op de Haar voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Kapelle

De gemeenteraad van de gemeente Kapelle heeft vanavond Constantijn Jansen op de Haar voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Kapelle. Op basis van de aanbevelingen doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. Constantijn Jansen op de Haar volgt waarnemend burgemeester Fons Naterop op.

De beste burgemeester voor Kapelle

De gemeenteraad vond de beste burgemeester voor Kapelle in de persoon van Constantijn Jansen op de Haar (39). Hij komt uit Utrecht, is gehuwd en heeft twee kinderen. Sinds 2015 is hij bestuurder bij het waterschap in Houten. Daarnaast is hij lid van de waterschapsfractie van de PvdA in Houten en voorzitter van het dagelijks bestuur van AQUON (gemeenschappelijk laboratorium van negen waterschappen).

Constantijn Jansen op de Haar omschrijft zichzelf als een verbinder en een netwerker. Hij ziet kansen in het verder versterken van het dualisme en de diverse samenwerkingen binnen en buiten de gemeente Kapelle.

Constantijn Jansen op de Haar nieuwe burgemeester
Constantijn Jansen op de Haar nieuwe burgemeester – Foto: gemeente Kapelle

Motivering

De vertrouwenscommissie ziet in Constantijn Jansen op de Haar een echte burgemeester, gedreven en met een visie op het ambt. Zij omschrijven hem als een authentiek en charismatisch persoon, die overtuigd is in zijn keuze om burgemeester van de gemeente Kapelle te worden.

Vervolg

Op basis van de aanbevelingen doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij een Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De minister wordt verzocht de benoeming per 1 oktober 2022 in te laten gaan. De gemeenteraad streeft ernaar om Constantijn Jansen op de Haar op 6 oktober 2022 te installeren als de nieuwe burgemeester van de gemeente Kapelle.

Vertrouwenscommissie

Voor de sollicitatieprocedure werd door de gemeenteraad een profielschets opgesteld. Ook is er een campagne gestart onder de noemer ‘De beste burgemeester voor Kapelle’. De procedure werd de afgelopen maanden begeleid door een vertrouwenscommissie die bestond uit vertegenwoordigers van zeven partijen uit de gemeenteraad. De griffier en de gemeentesecretaris ondersteunden de vertrouwenscommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio