8.6 C
De Bilt

Culturele Raad Borsele organiseert nieuw festival ‘Cultuur uit de Zak’

Heinkenszand – Zaterdag 23 oktober vindt er in de gemeente Borsele een nieuw festival plaats: ‘Cultuur uit de Zak’. Na een periode waarin kunst en cultuur noodgedwongen op een laag pitje stonden, vindt de organisatie het tijd om het hart van Borsele weer nieuw leven in te blazen. Verschillende dorpen bieden op 23 oktober een kleinschalig maar gevarieerd cultureel programma aan voor jong en oud. Er zijn onder andere muziekoptredens, culturele workshops, exposities en kleine markten waar kunstenaars, artiesten en culturele organisaties zich presenteren.

Culturele Raad Borsele

De Culturele Raad Borsele (CRB) organiseert het festival in samenwerking met diverse culturele organisaties, verenigingen en vrijwilligers uit de dorpen Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Nisse en Ovezande. In de afgelopen 1,5 jaar vonden er vanwege alle coronamaatregelen weinig activiteiten plaats. Nu de vaccinatiegraad toeneemt en de maatregelen zijn versoepeld, werd bij de organisatie het idee geboren om in het najaar een nieuw cultureel evenement te organiseren: Festival ‘Cultuur uit de Zak’.

De CRB hoopt en verwacht dat met dit festival mensen weer zin krijgen om bezig te zijn met en te genieten van lokale kunst en cultuur. Het programma is nog volop in ontwikkeling. De organisatie verwacht eind augustus het definitieve programma aan te kondigen. Op 23 oktober vindt dan de eerste editie plaats van ‘Cultuur uit de zak’ plaats, zolang de coronamaatregelen dit toelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio