11.7 C
De Bilt

Drink een maand geen alcohol, doe mee met IkPas!

Misschien heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je wekelijks of dagelijks alcohol drinkt. Of ben je gewoon benieuwd wat er gebeurt als je een maand geen alcohol drinkt. Doe dan mee met IkPas, net als wethouder Marga van de Plasse.

In januari een maand geen alcohol drinken

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt vanaf 1 januari 2023 een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt eventuele vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Vanuit de Zeeuwse Jeugd en Alcoholcampagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ worden zoveel mogelijk Zeeuwen gemotiveerd om mee te doen met deze campagne. En ook de gemeente Borsele daagt haar inwoners uit om mee te doen met IkPas!

Wethouder doet ook mee

Ook wethouder Marga van de Plasse doet dit jaar weer mee. ‘Ik heb afgelopen jaren ook meegedaan en dat is me goed bevallen. Al is het natuurlijk niet altijd makkelijk, want af en toe een glaasje wijn is heerlijk. Maar je merkt dat het goed is voor je gezondheid om een maand geen alcohol te drinken. Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen!’

Afbeelding: © IkPas

Alcoholproblematiek Nederland

In Nederland is alcoholgebruik onder volwassenen algemeen geaccepteerd. Alcoholgebruik is echter niet zonder risico. Alcoholgebruik gaat gepaard met een verhoogd risico op onder meer ongelukken, psychosociale problematiek, verslaving, verschillende vormen van kanker, cardiovasculaire ziekten en vroegtijdige sterfte.

Voordelen IkPas!

Je doorbreekt eventuele vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. IkPas zorgt ook voor andere positieve effecten. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Daarbij geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan de jongere generatie. Klinkt goed toch?

IkPas helpt je bij je uitdaging met tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen; alles om jouw uitdaging te volbrengen! Je kunt je inschrijven op www.ikpas.nl. Dan ontvang je tips, artikelen en recepten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio