2.6 C
De Bilt

Geerpark: wonen in de natuur, met zelfs groen óp je muur

Vlijmen In Geerpark word je omringd door de natuur, zoals in het centrale park en met de Waterslinger. Ook in de hofjes is aandacht voor groen en biodiversiteit. Dat wordt nu zelfs doorgetrokken tot óp de woning. In Goede Morgen is vandaag de ‘groene buurtwand’ onthuld.

Een van de deelgebieden van Geerpark is Goede Morgen. Je treft er een groen hof, waar met de ‘buurtwand’ weer een groen element aan toegevoegd is. Naast groen, vind je op de wand ook verschillende accessoires, zoals insectenhotels en vogelkastjes, die extra ondersteuning geven aan de gevarieerde flora en fauna in de wijk.

Steentje bijgedragen

De wand is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking en betrokkenheid in Geerpark en staat ook symbool voor de sociale duurzaamheid. Met het idee voor de ‘groene wand’, dat ontstond tijdens een brainstorm met Buurt Bestuurt Geerpark, ging Team Geerpark aan de slag. Het werd uitgewerkt door landschapsarchitect Thomas Jansen en gebiedsarchitect Jeroen Goes. Daarna brachten Geerpark BV (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling), gemeente Heusden en Woonveste de plannen in praktijk. Buurt Bestuurt en de bewoonster van de woning met de wand gaan het verticale groen gezamenlijk onderhouden.

IMG 3804

Kleine onthulling Geerpark

Donderdag 16 april werden de laatste planten geplant door de voorzitter van Buurt Bestuurt, Francois, en bewoonster Mariëlle. Uiteraard op gepaste afstand en helaas zonder onthulling samen met de buurt. Zodra het weer kan, vieren we samen met Buurt Bestuurt en bewoners van Geerpark alsnog de extra biodiversiteit in Geerpark! Kom dan gerust ook een kijkje nemen en ontdek wat er aan de zijkant achter het kleine deurtje schuilgaat.

Voordelen

Een groene wand draagt niet alleen bij aan een groene uitstraling en biodiversiteit, het werkt ook geluidsisolerend, temperatuur regulerend, vergroot de bewustwording rondom duurzaamheid, draagt bij aan een betere luchtkwaliteit én mensen die in een groene buurt wonen, voelen zich gezonder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio