6.8 C
De Bilt

Plaatsen geluidscherm langs het spoor bij Goes in volle gang

Goes – In Goes wordt hard gewerkt aan de bouw van geluidsschermen langs het spoor. De één na de andere paal gaat de grond in en als alles loopt volgens planning staan de schermen er nog voor de zomer.

Lijkt simpel dan het is

Het lijkt zo simpel; even een geluidsscherm plaatsen langs het spoor. Maar in werkelijkheid is het een behoorlijke klus. In opdracht van ProRail is aannemer Strukton vorig jaar al gestart met snoei en kapwerkzaamheden en het verplaatsen van kabels en leidingen. Ook moesten er voorbereidingen worden getroffen om veilig te kunnen werken terwijl de treinen voorbij razen. Pas toen dat allemaal was geregeld, konden begin dit jaar eindelijk de eerste palen in de grond worden geboord.

Tot twee meter hoog

Afhankelijk van de locatie varieert de hoogte van de schermen in Goes van een halve meter hoog tot twee meter hoog. Er worden zowel aan de noord- als zuidkant van het spoor schermen geplaatst over een lengte van in totaal bijna twee kilometer. Alleen de schermen bij de Van Hertumweg laten nog even op zich wachten. Deze worden pas geplaatst als de onderdoorgang wordt gebouwd.

Meer schermen langs de Zeeuwse lijn

Ook op andere plaatsen in Zeeland wordt dit jaar nog gestart met de bouw van geluidsschermen. Het gaat om Krabbendijke, Kapelle en Rilland. De schermen vloeien nog voort uit het tracébesluit van de Sloelijn dat dateert uit 2004. Nadat in 2008 een zestal schermen werd geplaatst in het buitengebied van Goes kwam de bouw stil te liggen ten gevolge van juridische procedures. ProRail heeft ervoor gekozen de uitkomsten van deze procedures af te wachten en pas na afronding verder te gaan met de bouw.

Bron: ProRail
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio