9.4 C
De Bilt

Gemeente Borsele zet in op verduurzaming en revitalisering van bedrijventerrein

Binnenkort worden de ondernemers op het bedrijventerrein in Heinkenszand benaderd door de gemeente Borsele met de vraag welke behoeften er leven rond verduurzaming. Zo kan de gemeente Borsele in kaart brengen op welke manier verduurzaming en revitalisering van het bedrijventerrein mogelijk is. Wethouder Arno Witkam: ‘In ons bestuursprogramma hebben we afgesproken om gedateerde bedrijventerreinen op te knappen. We hebben gekozen voor bedrijventerreinen die nu grotendeels versteend zijn. We vinden het belangrijk om hier samen met de ondernemers mee aan de slag te gaan en zo samen te zorgen voor een toekomstbestendig bedrijventerrein’.

Aanpak gemeente Borsele

In de komende periode gaan de partijen VNO-NCW Co-Creatie/Impuls Zeeland in gesprek met verschillende ondernemers op de bedrijventerreinen Noordland, Noordzak en Zwake. Tijdens deze gesprekken worden de behoeften van de ondernemers en de kansen van het terrein besproken. Na deze gesprekken vormt VNO-NCW Co-Creatie een kopgroep met de ondernemers van de bedrijventerreinen. Deze kopgroep gaat in gesprek met de gemeente om samen een tot een plan van aanpak te komen. Dit plan van aanpak zal zich ook richten op de thema’s energietransitie, klimaatadaptatie en biodiversiteit, mobiliteit en circulariteit.

De gemeente Borsele roept ondernemers actief op om mee te doen met dit initiatief. De ideeën en behoeften van ondernemers zijn nodig om tot een goed plan te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio