10.2 C
De Bilt

Goes heeft verzoek COA ontvangen voor verlenging noodopvang Zeelandhallen

De gemeente Goes heeft een formeel verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ontvangen voor de verlenging van de noodopvang in de Zeelandhallen voor de periode van een jaar. Officieel eindigt de noodopvang in Goes op 1 september 2022.

Goes wil meer aandacht voor leefbaarheid en doorstroming

Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover dit verzoek, maar heeft wel een aantal aandachtspunten waarover het met het COA in gesprek wil. Goes wil onder andere meer aandacht voor leefbaarheid en doorstroming.

Minimale sanitaire voorzieningen

Nu is bijvoorbeeld het aantal toiletten en douches minimaal. Ook zijn de bedden verre van comfortabel. De gemeente vraagt het COA om de kwaliteit van deze voorzieningen te verbeteren. Daarnaast is de doorstroming erg langzaam. De asielzoekers verblijven soms langer dan een half jaar in de Zeelandhallen, terwijl het de bedoeling is dat zij zo snel mogelijk naar een regulier asielzoekerscentrum verhuizen. Ook wil de gemeente dat er mogelijkheden komen voor de asielzoekers om met de inburgering te starten, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te kunnen gaan doen.

Eind augustus besluit over verlenging

Eind augustus neemt het college van B&W het besluit of zij instemt met de verlenging van de noodopvang tot 1 september 2023. Als de gemeente ingaat op het verzoek van het COA blijft de voorwaarde gelden dat er geen asielzoekers uit veilige landen of vluchtelingen die geregistreerd staan als overlastgevers, in Goes worden opgevangen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio