2 C
De Bilt

Goes stijgt naar plek 10 van economisch best presterende gemeenten

De gemeente Goes staat van alle Nederlandse gemeenten op de tiende plaats van economisch best presterende gemeenten. Dat is gisteren bekend gemaakt door Elsevier Weekblad. Elk jaar doet Bureau Louter onderzoek naar de economische prestaties van alle gemeenten in Nederland. Deze lijst wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad. Gemeente Goes staat dit jaar op nummer tien in de lijst van 100 economisch sterkste gemeenten van Nederland, dat is een plaats hoger dan vorig jaar en twee plaatsen hoger dan in 2020.

Trots op Goese ondernemers

Wethouder Stan Meulblok (Economische Zaken): ‘We zijn heel trots op onze ondernemers en werknemers. Dit onderzoek laat zien dat hier heel hard gewerkt wordt. Prachtig nieuws dat we dit jaar op de tiende plaats staan in de ranglijst. Maar ook dat we al een paar jaar op of rond de tiende plaats staan. Het is dus geen eenmalige uitschieter, maar bewijst dat we in Goes een stabiel ondernemersklimaat hebben. Ook afgelopen jaar stonden ondernemers voor allerlei nieuwe uitdagingen, maar ondanks dat blijft Goes bijzonder sterk presteren op economisch gebied. Dat zie ik als groot compliment aan alle ondernemers en werknemers.’

Onderzoek Bureau Louter

Het jaarlijkse onderzoek door Bureau Louter maakt de economische prestaties van alle gemeenten onderling vergelijkbaar. Hoe de gemeente ervoor staat is gemeten aan de hand van de indicatoren economie, demografie en werkloosheid en bijstand. De economische prestaties van Goes zijn al jaren stabiel in het jaarlijkse onderzoek: in 2018 en 2019 plaats tien, in 2020 plaats twaalf en vorig jaar plaats elf.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio