17.5 C
De Bilt

Goese scholen strijden mee in de Textiel Race

Basisscholen Het Samenspel in Wolphaartsdijk en Bisschop Ernstschool in Goes doen van 25 maart tot en met 18 april mee met de Textiel Race. De twee scholen gaan de strijd aan met in totaal tien basisscholen in Tholen en de Bevelanden. Op maandag 18 maart is de Goese kick-off van de race met wethouder Joan Veldhuizen op bassischool Het Samenspel.

Scholen zamelen in 4 weken zoveel mogelijk in

De scholen gaan in vier weken tijd zoveel mogelijk oud textiel inzamelen. Denk bijvoorbeeld aan oude truien, sokken, gordijnen of handdoeken. Het opgehaalde textiel krijgt een tweede leven of wordt gerecycled. Door de Textiel Race leren kinderen op een leuke en makkelijke manier over het hergebruiken, repareren en inzamelen van oude en kapotte stoffen. De school die het meeste inzamelt, wint een schoolreis. 

Heeft u oud textiel? Help mee!

Woont u in de buurt van een van de scholen? Dan kunt u tussen 25 maart en 18 april gratis uw oude en kapotte stoffen aanbieden. Dit doet u via de website www.textielrace.nl. De leerlingen halen het textiel bij u thuis op. Als dank krijgt u kortingscodes voor duurzame merken, zoals SKOT Fashion en Loop.a Life.

Textiel goed inzamelen

Elk jaar belandt er tien kilo textiel per Nederlander in de restcontainer. Dit wordt allemaal verbrand. Het textiel kan in de aparte inzamelcontainers bij de supermarkten worden ingeleverd. Het is belangrijk dat daar geen vieze of natte stoffen tussen zitten. Daarom creëert de Textiel Race bewustzijn bij kinderen en hun omgeving over het goed inzamelen van textiel. Door stoffen apart en op de juiste manier in te leveren, kunnen we het een tweede leven geven. Zo hoeven we minder grondstoffen uit de aarde te halen om nieuw textiel te maken. Ook voorkomen we hiermee dat er veel schadelijke stoffen in het milieu komen, omdat we oud textiel verbranden.

De Textiel Race wordt mogelijk gemaakt door het O.L.A.Z en de ZRD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio