15.1 C
De Bilt

Hangt jouw kunstwerk straks in het gemeentehuis van Borsele?

Borsele – Jonge kunstenaars en kunstenaressen, opgelet! Deze zomer kan jouw kunstwerk in het gemeentehuis van Borsele hangen. De gemeente nodigt namelijk alle Borselse basisschoolkinderen uit om een schilderij of tekening te maken rondom het thema ‘zomer’. Dit kunstwerk kunnen kinderen opsturen naar het gemeentehuis. Alle inzendingen zullen vervolgens vanaf 16 juli te bewonderen zijn in een speciale zomertentoonstelling in het gemeentehuis. De mooiste inzendingen winnen daarnaast ook een leuke prijs.

Je kunstwerk op een tentoonstelling

Het idee voor de tentoonstelling ontstond tijdens de kinderburgemeesterverkiezing afgelopen november. Kandidate Doortje Maat belandde in de top 3 en pitchte haar idee over een amateurkunstmuseum in de gemeente. Kris Rottier won uiteindelijk de verkiezing, maar het originele idee van Doortje bleef hangen. Nu organiseert ze samen met de huidige kinderburgemeester Kris en wethouder Marga van de Plasse de zomertentoonstelling.

Zomertentoonstelling

‘We hopen hiermee alle kinderen in de gemeente Borsele te motiveren om creatief aan de slag te gaan’, legt de wethouder enthousiast uit. ‘Het kunst- en cultuurveld heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis, maar kunst gaat altijd door! Kris en Doortje hebben samen het thema ‘zomer’ bedacht: een breed thema waar kinderen hun eigen invulling aan kunnen geven. Doordat we de kunstwerken in het gemeentehuis hangen, geven we jonge kunstenaars en kunstenaressen bovendien een mooie plek om hun werk te laten zien.’

Hoe werkt het?

Alle Borselse basisschoolkinderen kunnen tot uiterlijk 9 juli hun schilderij of tekening samen met hun inschrijfformulier opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis in Heinkenszand. Zorg ervoor dat het kunstwerk maximaal van A4-formaat is! Het inschrijfformulier is te vinden op de website www.borsele.nl/kinderburgemeester. De opening van de zomertentoonstelling en de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 14 juli. De kunstwerken zijn vervolgens de hele zomervakantie te bewonderen in de hal van het gemeentehuis in Heinkenszand.  Na de tentoonstelling krijgen de jonge creatievelingen hun werk weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio