9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Gemeente Kapelle neemt geen verdere stappen in samenvoeging brandweerkazernes

Kapelle Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen verdere vervolgstappen te nemen in de samenvoeging van de brandweerkazernes Kapelle en Wemeldinge op een locatie aan de Wemeldingse Zandweg. Dit n.a.v. een onderzoek uitgevoerd door Veiligheidsregio Zeeland in opdracht van de gemeente Kapelle en de inbreng van beide kazernes.

Aanleiding

De brandweerkazernes in de gemeente Kapelle zijn verouderd en kunnen niet verduurzaamd worden. Om die reden heeft Veiligheidsregio Zeeland op verzoek van de gemeente onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een nieuwe gezamenlijke kazerne op een locatie aan de Wemeldingse Zandweg.

Onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek van Veiligheidsregio Zeeland is naar voren gekomen dat de opkomsttijden omhoog gaan bij samenvoeging bij de kazernes. Zeker 40% van de objecten in de gemeente krijgt te maken met een hogere opkomsttijd. Daarnaast heeft de samenvoeging grote gevolgen voor de vrijwilligers en de mate waarin zij een bijdrage kunnen leveren aan de brandweerzorg. In de praktijk betekent dit dat andere brandweerkazernes in Zeeland opgeroepen gaan worden, het aantal inzetten sterk afneemt en er mogelijk van een deel van de vrijwilligers afscheid wordt genomen.

Vervolg

Op basis van de onderzoeksresultaten en de inbreng van beide kazernes heeft het college besloten dat de huidige situatie voorlopig blijft zoals deze nu is. De brandweerzorg in Kapelle en Wemeldinge wordt meegenomen in een toekomstig onderzoek naar de brandweerzorg in Zeeland.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio