19.9 C
De Bilt

Kinderburgemeester 2021: Wordt het Doortje, Kris of Cynthia?

Borsele – De gemeente Borsele is een stap dichter bij haar eerste kinderburgemeester. Afgelopen week heeft de jury uit alle 17 ingezonden sollicitaties een top 3 kandidaten gekozen: Doortje Maat uit Nisse, Kris Rottier uit Heinkenszand en Cynthia Witte uit Hoedekenskerke. Deze kandidaten strijden vrijdag 20 november – op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind – om de titel Kinderburgemeester van de gemeente Borsele.

Burgemeester Gerben Dijksterhuis is blij met alle inzendingen. ‘We hebben de afgelopen maand veel enthousiaste e-mails, brieven en filmpjes ontvangen van kinderen uit de hele gemeente’, vertelt hij. ‘Dat laat zien dat Borselse kinderen willen meedenken met de gemeente. Ook hebben ze een hoop goede ideeën om onze gemeente te verbeteren. Daar kunnen wij echt mee aan de slag.’

Top 3

De burgemeester prijst het enthousiasme en het talent van de jonge sollicitanten. ‘Ze mogen allemaal trots op hun inzending zijn. Het was voor ons als jury erg moeilijk een top 3 te kiezen, want er zaten veel goede kandidaten tussen.’ De jury bestaat uit burgemeester Gerben Dijksterhuis, wethouder Marga van de Plasse, jeugd- & jongerenwerker John Dekker en JongerenRaadslid Brechtje den Toonder. ‘Samen hebben we alle sollicitaties zorgvuldig bekeken en uiteindelijk Doortje, Kris en Cynthia gekozen. Hun sollicitaties sprongen er voor ons echt uit. We zijn dan ook erg benieuwd naar hun presentaties.’

Kinderburgemeester 2021

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) kiest de gemeente haar eerste kinderburgemeester. De drie gekozen kandidaten geven die middag in de raadsboerderij een presentatie over hun ideeën voor Borsele. Na deze presentaties maakt de jury de Borselse kinderburgemeester van het jaar 2021 bekend.

Winnaar

Kris is uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing. Kinderburgemeester Kris mag heel 2021 alle Borselse kinderen vertegenwoordigen. Daarnaast zal hij de burgemeester helpen bij activiteiten, een project opzetten en een blog schrijven en/of vlog maken over het werk als kinderburgemeester. De kersverse kinderburgemeester zal in januari 2021 geïnstalleerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio