8.9 C
De Bilt

Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval

Kapelle – De gemeente Kapelle biedt haar inwoners met ‘Afval scheiden loont’ de mogelijkheid om minder afvalstoffenheffing te betalen als zij minder restafval aanbieden. Inwoners die door een chronische ziekte of medische beperking veel medisch afval hebben, bieden dat afval aan bij het restafval. Voor hen is het vaak onmogelijk om hun restafval minder vaak aan te bieden en zo in aanmerking komen voor een lagere afvalstoffenheffing.

 

Vanaf 1 januari 2018 kunnen zowel de huishoudens in Kapelle die gebruikmaken van rolcontainers als de huishoudens die gebruikmaken van verzamelcontainers en die te maken hebben met een chronische ziekte of medische beperking onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de afvalstoffenheffing.

 

Hoogte van de korting

De hoogte van de korting voor huishoudens die gebruikmaken van rolcontainers is ten opzichte van vorige jaren ongewijzigd. Het aantal aanbiedingen voor deze huishoudens blijft per belastingjaar maximaal voor een eenpersoonshuishouden zeven ledigingen en voor een meerpersoonshuishouden 13 ledigingen. Voor huishoudens die gebruikmaken van een verzamelcontainer voor restafval worden de eerste 104 aanbiedingen per belastingjaar aan de verzamelcontainer vrijgesteld. Dit geldt voor zowel eenpersoons- als meerpersoonshuishoudens.

 

Aanvragen na 1 oktober 2018

Indien u denkt in aanmerking te komen voor een korting op de afvalstoffenheffing voor het belastingjaar 2018, kunt u hiervoor in de periode 1 oktober tot en met 31 december 2018 een aanvraag indienen. Hiervoor zal te zijner tijd een aanvraagformulier beschikbaar worden gesteld. U kunt dus pas na 1 oktober 2018 een aanvraag indienen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de tekst van de beleidsregel ‘Reductie afvalstoffenheffing bij medisch afval gemeente Kapelle’. Deze is in te zien op de website van Kapelle onder Afval en milieu.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio