14.1 C
De Bilt

Nationaal Schoolontbijt: groep 8 Kerstenschool aan tafel met (kinder)burgemeester in raadzaal

Op vrijdag 7 oktober gaan burgemeester Dijksterhuis en kinderburgemeester Thomas in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, samen met groep 8 van de Kerstenschool ontbijten in de raadzaal in Heinkenszand. Op deze manier wil de burgemeester het belang van gezond ontbijten benadrukken.

Nationaal Schoolontbijt

Zo’n 200 gemeenten in Nederland doen deze week mee aan het Burgemeestersontbijt. Een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt om kinderen te motiveren gezond te ontbijten. Veel kinderen ontbijten namelijk helemaal niet of ongezond, terwijl gezond ontbijten heel belangrijk is.

Gezond ontbijten start je dag goed

Dit benadrukt ook burgemeester Dijksterhuis: “Natuurlijk is het leuk en gezellig dat de kinderen hier komen ontbijten, maar het Burgemeestersontbijt heeft ook een andere reden. Gezond ontbijten is heel belangrijk. Ontbijten geeft je energie, levert voedingstoffen, helpt de stoelgang en houdt je gezond. Naast dat ik de kinderen een leuke morgen wil bezorgen, wil ik ze ook meegeven dat je ontbijt overslaan geen goed idee is.”

Bakker Boer uit Heinkenszand verzorgt het ontbijt dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. De kinderen kunnen kiezen uit allerlei gezond beleg, groente, fruit, zuivel en een variatie aan volkorenbrood.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio