9.4 C
De Bilt

Gemeente Reimerswaal controleert horeca

De gemeente Reimerswaal voert regelmatig integrale handhavingscontroles uit gericht op naleving van wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden. Afgelopen vrijdagavond 23 februari, voerde de gemeente een controle uit bij horecabedrijven, samen met de Nederlandse Arbeidsinspectie, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de politie.

Aanleiding

Het is belangrijk dat er in de horeca een veilig en gezond klimaat heerst. Het is de taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat de werkomgeving veilig is en blijft. Omdat de bevoegdheden van de overheidsdiensten elkaar aanvullen kunnen locaties via een gezamenlijke controle in één keer gecontroleerd worden.

Resultaten controle in Reimerswaal

Tijdens de controle is door de gemeente Reimerswaal onder meer gekeken of de horeca activiteiten in overeenstemming zijn met verschillende vergunningsvoorwaarden, de Alcoholwet en de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook is gecontroleerd op voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden.

“Door toezicht en handhaving houden we de horeca in onze gemeente gezond en veilig. Dit is belangrijk voor zowel de werknemer, werkgever en bezoekers” stelt burgemeester José van Egmond. ”Er zijn tijdens de controle meerdere overtredingen geconstateerd door de verschillende diensten, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen. Zo was er bijvoorbeeld sprake van het nuttigen van alcohol in een inrichting zonder daarvoor de benodigde vergunning te hebben. Andere overtredingen hadden te maken met hygiëne en het niet in bezit hebben van een allergenen lijst”.

Melden

Heeft u informatie over misstanden in de horeca? Meld dat dan bij uw gemeente via Fixi of via het telefoonnummer 0113-395000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio