7.7 C
De Bilt

Gemeente Reimerswaal verstrekt gratis regentonnen aan inwoners

Gemeente Reimerswaal zet in op duurzaamheid en het voorkomen van wateroverlast. De afgelopen zomers zijn erg droog geweest. Voor het sproeien van de tuin wordt veel kostbaar drinkwater gebruikt. Dat is jammer, regenwater kan namelijk makkelijk worden hergebruikt. Daarom verstrekt de gemeente Reimerswaal 200 gratis regentonnen aan inwoners met een eigen tuin. Zo werken we samen aan een klimaatbestendige leefomgeving.

Klimaatverandering

Ook in onze gemeente zien we de gevolgen van klimaatverandering. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. De buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Een regenton vangt regenwater op. Zo verdwijnt het water niet direct in de afvoer. Dit opgevangen water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de planten water te geven of als drinkwater voor huisdieren. Op die manier hoeft daar geen drinkwater voor gebruikt te worden. Zo helpt u onze gemeente klimaatbestendiger te maken én water te recyclen.

De regenton

Gemeente Reimerswaal stelt grote en kleine regentonnen beschikbaar, deze zijn in Krabbendijke en Yerseke af te halen.

Actievoorwaarden

  1. De actie start op maandag 11 december 2023 om 19:00 uur en loopt zolang de voorraad strekt
  2. Bestel via de link onderaan dit bericht
  3. De regentonnen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Reimerswaal met een eigen tuin
  4. Per huishouden kan één regenton worden aangevraagd, voor deze actie geldt: op = op

Aanvragen regenton Reimerswaal

De tonnen zijn beschikbaar vanaf maandag 11 december 2023 om 19:00 uur (op = op). Ga naar www.reimerswaal.nl/regentonnenactie en vul het aanvraagformulier in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio