8.8 C
De Bilt

Intensievere samenwerking logopedie en basisscholen in gemeente Kapelle

Vanaf schooljaar 2023-2024 laat de gemeente Kapelle alle kinderen in groep 2, van de basisscholen in de gemeente, screenen met logopedie. Dit doen we om beter te signaleren of er kinderen zijn die logopedische begeleiding nodig hebben. Ook kunnen we zo beter vergelijken binnen de groep. Logopedie Kapelle voert deze screening uit.

Logopedie

Tot nu toe dragen leerkrachten kinderen aan voor deze logopedische screening. Dit veranderen we, omdat het vroegtijdig signaleren en behandelen van onder meer articulatieproblemen positieve gevolgen heeft voor de schoolloopbaan van een kind. Onderzoeken wijzen namelijk uit dat kinderen, in de kleuterleeftijd, met articulatieproblemen een verhoogde kans hebben op een vertraagde leesontwikkeling. Met de nieuwe werkwijze en de intensievere samenwerking, waarbij we alle kinderen uit groep 2 laten screenen, verwachten we dat er geen kinderen meer tussen wal en schip vallen. En kunnen we problemen voorkomen in het latere leven van deze kinderen.

Preventie helpt vroegtijdig signaleren problemen

Wethouder Marco Kleppe: “Door preventief alle kinderen in groep 2 te screenen, hopen we vroegtijdig problemen te signaleren. We zijn blij dat we deze vorm van ondersteuning op de basisscholen kunnen aanbieden. Om zo een positieve bijdrage te leveren aan de schoolloopbaan van de kinderen in onze gemeente”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio