13.1 C
De Bilt

Ook de Schoolstraat in ’s-Gravenpolder is klimaatproof!

De gemeente Borsele gaat steeds vaker aan de slag met werkzaamheden in straten om ze aan te passen aan het veranderende klimaat. Om die reden is eerder dit jaar de klimaatstraat geopend in de Prinses Margrietstraat in Nieuwdorp. Maar ook in andere straten worden steeds vaker maatregelen genomen die bijvoorbeeld bijdragen aan het voorkomen van regenoverlast. Dat is ook het geval in de Schoolstraat in ’s-Gravenpolder.

De omgeving Schoolstraat – ’s-Gravenstraat is een kwetsbaar gebied bij hevige regenval. Helaas hebben bewoners dit in 2018 in de praktijk meegemaakt toen het overtollige regenwater niet afgevoerd kon worden en bij een aantal woningen naar binnen liep. Dit was voor de gemeente reden om daar serieus mee aan de slag te gaan.

Start werkzaamheden Schoolstraat

In juni 2022 was er een inloopavond waar bewoners konden reageren op de plannen voor de Schoolstraat. Na de werkzaamheden rondom de nieuwbouwwoningen, is er gestart met het aanleggen van het parkeerterrein en de herinrichting van de straat. Met deze nieuwe inrichting van de Schoolstraat voorkomt de gemeente Borsele dat wateroverlast in de ’s-Gravenstraat optreedt.

Wegverlaging en regenwaterriool

De hoogte van de Schoolstaat en Kerkhoekstraat zijn aangepast. Ook is er een wadi aangelegd in het Schoolpad. Hierdoor is het mogelijk om bij extreme regenval het water over de weg en door de wadi af te voeren naar de sloot aan de Haagdijk. Daarnaast heeft de gemeente Borsele een regenwaterriool aangelegd in de Schoolstraat. Hiermee ontlasten we het gemengde rioolstelsel en verkleinen we de kans op wateroverlast.

Toekomstige werkzaamheden

Komende jaren staat de herinrichting van de parkzone tussen de Langeweg en de Populierenstraat op het programma. Regenwater van de Esdoornstraat, Robiniahof en de Kastanjestraat kan door verlaging van het openbaar groen bij extreme neerslag afstromen naar het park en de sloten aan de noordzijde van ‘s-Gravenpolder. De bedoeling is om meer water in de bodem vast te houden om verdroging tegen te gaan. Deze werkwijze hebben wij ook toegepast bij de herinrichting van de Middenstraat in ’s-Gravenpolder.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio