15.6 C
De Bilt

Burgemeester sluiting woning aan Lijnbaan Kruiningen

Kruiningen – Een woning aan de Lijnbaan in Kruiningen is gisteren voor de duur van drie maanden gesloten. Burgemeester Van Egmond van de gemeente Reimerswaal nam deze maatregel nadat er in het huis een handelshoeveelheid softdrugs werd gevonden.

Aangetroffen drugs

Uit politieonderzoek is gebleken dat er zich in de woning aan de Lijnbaan een in werking zijnde hennepkwekerij bevond. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit. Dergelijke illegale stroomwerken leveren een gevaarlijke situatie (brandgevaar) op voor omwonenden en omgeving.

Aanpak drugscriminaliteit

De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en ook de energiebedrijven en woningcorporaties werken hierbij samen.

Gevolgen sluiting

Het besluit tot sluiting houdt in dat het gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Lijnbaan in Kruiningen te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio