15.9 C
De Bilt

Waterschap verbetert verkeersveiligheid op de Wijkhuisweg in Oostkapelle

Oostkapelle – Maandag 19 oktober start waterschap Scheldestromen met de voorbereidende werkzaamheden om de verkeersveiligheid op de Wijkhuisweg bij Oostkapelle te verbeteren. In de week van 19 oktober worden de struiken aan de noordzijde van de weg gerooid.

Struiken weghalen

De struiken moeten plaats maken voor een bredere weg en om werkzaamheden uit te kunnen voeren. Vanaf 26 oktober tot en met eind december voert DNWG leidingwerkzaamheden uit. Daarna start het waterschap op 1 februari 2021 met de herinrichting van de weg. Dit werk duurt tot 16 april.

Waterschap zet in op vergroten veiligheid

De Wijkhuisweg krijgt een nieuwe inrichting zodat verschillende weggebruikers veilig gebruik kunnen blijven maken van de weg. De wegbreedte wordt aangepast, fietsers krijgen een eigen plaats op de weg, er komen plaatsen waar (bredere) voertuigen elkaar kunnen passeren en er vindt daarnaast onderhoud aan de weg plaats. Waar mogelijk wordt de beplanting weer terug geplant. Voorafgaand aan al dit werk vervangt DNWG de waterleiding en een elektra kabel langs een deel van de weg.

Planning en omleiding

De werkzaamheden vinden plaats in de periode oktober 2020 tot en met half april 2021. Tijdens de werkzaamheden wordt de Wijkhuijsweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer kan gebruik maken van bestaande routes. Woningen en bedrijven langs de Wijkhuijsweg blijven bereikbaar. Het kan zijn dat er maatwerkoplossingen nodig zijn. Het waterschap stemt dit af met de bewoners.

De planning is als volgt:

PeriodeWerkzaamhedenDoor wie?
19 t/m 23 oktoberRooiwerkzaamheden beplantingZandee Kloetinge in opdracht van waterschap Scheldestromen
26 oktober tot eind decemberLeidingwerkzaamhedenAannemingsbedrijf de Voogd Grijpskerke B.V. in opdracht van DNWG 
1 februari t/m 16 aprilHerinrichting WijkhuijswegAannemer (nog niet bekend) in opdracht van waterschap Scheldestromen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio