14.9 C
De Bilt

17 of 18 jaar en dan? Leer alles over geldzaken!

Lopik – Op donderdag 15 maart 2018 is iedereen van 16 tot en met 18 jaar uitgenodigd  voor een informatieavond over alles wat je moet regelen als je 18 jaar wordt. Ook informatie over studiefinanciering komt tijdens de avond aan de orde. Aanleiding voor de informatieavond  is dat 1 op de 5 jongeren tussen de 18 en 24 jaar een schuld heeft. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud.

 

Er komen veel vragen en signalen binnen van jongeren rond de 18 jaar over wat je nu zelf moet regelen en hoe dat werkt. Heb je er namelijk bij stil gestaan dat jij vanaf je 18e verjaardag zelf verantwoordelijk bent voor jouw financiën, verzekeringen en andere geldzaken? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je dat aanpakt.

Interactieve voorstelling van Theatergroep PlayBack


Theatergroep PlayBack verzorgt een interactieve opening over in gesprek gaan over geld! Jongeren die van hun ouders hebben geleerd met geld om te gaan, kunnen later makkelijker rondkomen. Het gaat hierbij om bewustwording in de omgang met geld. Want hoeveel geld hebben jongeren nu echt nodig? En wat geef je mee voordat je kind op 18 jarige leeftijd zijn eigen geld moet beheren? Herkenbaar, met humor en uitnodigend om het gesprek aan te gaan met elkaar! 

Tijdens de avond wordt er ook voorlichting gegeven over studiefinanciering en de OV-jaarkaart. Bij de voorlichtingssessie “18 en dan?” komt zo’n beetje alles aan bod wat je zelf allemaal moet regelen als je 18 jaar bent. Je krijgt o.a. informatie over je DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering, toeslagen bij de belastingdienst, schulden, sparen, op jezelf wonen, je bankzaken en administratie. Deze voorlichting is interactief. Je hoeft dus niet de hele tijd te zitten en te luisteren, maar je mag zelf aan de slag met een quiz waarmee geweldige prijzen te winnen zijn! Tijdens en na de voorlichting kun je jouw vragen stellen en na afloop krijg je allerlei nuttige informatie en de gids “18 en dan? Alles wat je moet regelen…”  mee naar huis waarin precies staat wat en hoe je alles moet regelen.

 

Informatieavond van 19:00 – 22:00 uur

De informatieavond is op donderdag 15 maart 2018 in Dorpshuis De Schouw aan het M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik, van 19:00 uur tot 22:00 uur.

 

Jongeren van 16 t/m 18 jaar zijn van harte welkom op de informatieavond, alleen, met vrienden of met ouders. Geef je op door een mail te sturen naar bsl@lopik.nl met daarin:

  • Je naam;
  • Met hoeveel personen je komt.

 

Je krijgt na afloop allerlei nuttige informatie en de gids “18 en dan? Alles wat je moet regelen…”  mee waarin precies staat wat en hoe je alles moet regelen.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne van Leeuwenstijn, zij is van dinsdag t/m vrijdag  bereikbaar op telefoonnummer (06) 46 88 55 97.

De avond wordt mogelijk gemaakt door het Breed Sociaal Loket Lopik, het RMC, Werk en inkomen Lekstroom,  Stichting Pulse, Rabobank en woningbouwvereniging de Woningraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio