12.4 C
De Bilt

2248 zonnepanelen voor de gemeente op het dak van Koemans Verpakkingen

Bodegraven Reeuwijk – Wethouder Kees Oskam en directeur John Koemans bekrachtigden vorige week hun overeenkomst om 2248 zonnepanelen voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op het dak van Koemans Verpakkingen te plaatsen.

Zonnepanelen

“In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben we steeds meer aandacht voor duurzaamheid,” vertelt Oskam als wethouder met duurzaamheid in portefeuille. “We zoeken continue naar duurzame oplossingen.” Zo werd bij het pand van Koemans Verpakkingen de kans gezien om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het bedrijf. Met deze samenwerking wordt invulling gegeven aan het verder verduurzamen van de gemeente.

zonnepanelen

Opbrengst 531 MWh – megawatt-uur – energie

Er zijn op het dak van het bedrijf 2284 zonnepanelen geplaatst, die naar verwachting per jaar 531 MWh – megawatt-uur – aan energie op gaan brengen. “Hiermee kunnen we weer een mooi deel van het energieverbruik in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dekken,” vervolgt Oskam. “Om een beeld te geven: met 531 MWh kunnen we de volgende voorzieningen draaiend houden: de openbare verlichting in Reeuwijk, Waarder en Driebruggen, plus alle verkeerslichten in de gemeenten, plus alle bruggen, plus de fonteinen in Bodegraven, plus de markt in Reeuwijk, plus het monument in Waarder en dan ook nog de aula van begraafplaats Vredehof in Bodegraven. Dat allemaal samen verbruikt zo ongeveer de hoeveelheid energie die we met deze zonnepanelen, op het dak van Koemans Verpakkingen, op gaan wekken.”

Wereldwijd actief familiebedrijf

Koemans Verpakkingen BV is een wereldwijd actief familiebedrijf dat gespecialiseerd is in industriële verpakkingsmaterialen voor de food- en non food sector. Het bedrijf heeft een historie die terug gaat tot 1926 en is sinds 2018 in Bodegraven-Reeuwijk gevestigd. Directeur John Koemans vertelt over de samenwerking met de gemeente: “Ik vind het een uniek partnership dat een bedrijf zijn dak ter beschikking stelt aan de gemeente waar zij zich heeft gevestigd. Dit is een typische voorbeeld van 1 + 1 = 3; niet alleen ons bedrijf en de gemeente hebben hier baat bij, dit is natuurlijk vooral ook heel voordelig voor ons milieu!”

Duurzame samenwerking


De gemeente is blij met de gelegenheid die Koemans Verpakkingen biedt voor deze duurzame samenwerking. Daarom heeft de gemeente op datzelfde dak 288 extra zonnepanelen gerealiseerd, waarmee Koemans Verpakkingen in de eigen energiebehoefte kan voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio