6.7 C
De Bilt

500 Zonnepanelen op De Kuil

Bodegraven – Er komen 500 zonnepanelen op het dak van Sportcentrum De Kuil. De Energie Coöperatie Bodegraven-Reeuwijk huurt de ruimte op het dak en gaat de panelen exploiteren. De stroom die met de zonnepanelen op De Kuil opgewekt wordt, is naar verwachting goed om de energie te leveren voor ongeveer 50 huishoudens.

500 zonnepanelen

Vorige week hebben de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Energie Coöperatie Bodegraven-Reeuwijk (ECBR) de huurovereenkomst getekend. De ECBR huurt het dak voor de komende twintig jaar om er zonne-energie mee op te wekken. De panelen worden dit jaar nog geïnstalleerd.

De Kuil

Namens de Energiecoöperatie zetten voorzitter Jan Bouwens en secretaris Herbert Pos hun handtekening onder het contract. Wethouders Dirk-Jan Knol en Kees Oskam deden dat voor de gemeente. Wethouder Knol vertelt: “In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben we steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Samen met bewoners, maatschappelijke organisaties en andere partners werkt de gemeente er aan om onze omgeving zo schoon en energiezuinig mogelijk te maken en te houden. Met de nieuwbouw van De Kuil zagen we een kans om de ruimte op het dak te benutten voor het opwekken van zonne-energie. De ECBR is de aangewezen partij om dit te realiseren. Met deze samenwerking geven we verder invulling aan het verduurzamen van de gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio