15.8 C
De Bilt

Aanzienlijke groei gebruik laadpalen Zuidplas

Zuidplas – De elektrische laadpalen in Zuidplas worden goed en steeds intensiever gebruikt. Dat blijkt uit cijfers die de gemeente ontving van Allego, het bedrijf dat de plaatsing en beheer van de palen voor Zuidplas verzorgt.

Goede ontwikkeling

De cijfers tonen aan dat op dit moment vooral de laadpalen in Kleinpolderlaan (NK) en Dorpstraat (NK) goed worden gebruikt: respectievelijk 27 en 21 gebruikers maken gebruik van deze palen. Kleinpolderlaan staat aan top met 172 laadmomenten. In de Multatulistraat (ZH) en Burgermeester van Heugtenlaan (NK) staan de voertuigen met de grootste laadcapaciteiten. Bijgevoegde grafieken laten duidelijk een ‘grote’ groei te zien in de afgelopen 2 maanden. In totaal is er 3900 kWh geladen in Zuidplas. Dit staat gelijk aan ongeveer 26.000 elektrisch gereden kilometers (verbruik 15kwh/100km).  “Een goede ontwikkeling die uitstekend past in onze ambitie om Zuidplas verder te verduurzamen”, aldus wethouder Duurzaamheid Jan Verbeek. “Electrisch vervoer is schoon, stil en zuinig”.

Toename plaatsing laadpalen

De komende periode zullen er meer laadpalen geplaatst worden. “Er liggen veel aanvragen”, licht wethouder Verkeer Jan Willem Schuurman toe. “Samen met externe partners zoals Allego en netbeheerders doen we er alles aan de aanvragen snel af te handelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio