8.5 C
De Bilt

Afvalbrengstation Goudkade tijdelijk gesloten

Door werkzaamheden is het afvalbrengstation aan de Goudkade in Gouda gesloten vanaf aanstaande maandag 8 januari tot en met vrijdag 16 februari 2024. In deze periode kunt u uw afval kwijt bij het Grondstoffenplein van Waddinxveen aan de Coenecoop 53. U kunt hiervoor een afspraak blijven maken via de app of de website van Cyclus.

De gemeente Waddinxveen is zo gastvrij om bewoners van Gouda te ontvangen op de momenten dat het grondstoffenplein normaal gesloten is. De ‘Goudse momenten’ zijn maandagochtend, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend. U kunt online een afspraak blijven maken. Zo wordt het niet te druk en probeert de gemeente Gouda de overlast te beperken. Vanaf de Coenecoopbrug staat met bebording de route naar het Grondstoffenplein van Waddinxveen aangegeven.

Werkzaamheden Afvalbrengstation Ecopark Gouda

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan: “Om de veiligheid van u en onze aannemer te beschermen is de keuze gemaakt om tijdens de heiwerkzaamheden (funderingswerkzaamheden) aan het Ecopark geen bezoekers toe te laten. Het Ecopark is het nieuwe afvalbrengstation van Gouda en is gericht op de toekomst waarin grondstoffen gescheiden worden. De locatie krijgt meer ruimte om het groeiend aantal inwoners van onze stad van dienst te kunnen zijn. Het Ecopark komt naast het oude afvalbrengstation te liggen aan de Goudkade. Vanaf 16 februari 2024 kunt u weer veilig gebruik maken van het terrein terwijl de aannemer verder werkt. Vanaf september kunnen inwoners gebruik maken van het nieuwe Ecopark.”

Extra mobiele milieustraat

De tijdelijke verhuizing van het afvalbrengstation heeft geen gevolgen voor de planning van de vuilniswagens die door de stad rijden. Voor grofvuil komen wel extra ophaalrondes. In januari en februari komt de Mobiele Milieustraat extra naar de gemeente Gouda. Deze staat op 12, 19 en 26 januari en 2 en 9 februari van 9.30 tot 15.30 uur op de parkeerplaats Groenheuvel.

Op de website van Cyclus https://cyclusnv.nl/ kunt u meer informatie vinden over het wegbrengen van uw afval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio