12.7 C
De Bilt

Appartementencomplex Dorrestein krijgt stalling voor driewielfietsen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Bewoners van Gemiva-woonlocatie Dorrestein kunnen hun driewielfiets straks parkeren in een nieuwe fietsenstalling bij hun appartementencomplex. De bouw daarvan ging op maandag 24 juni van start. Dat vierden bewoners en medewerkers van de woonlocatie samen met wethouder Jan Verbeek, die wethouder Daan de Haas voor deze gelegenheid verving. De driewielfietsenstalling komt op de plaats van twee parkeerplaatsen aan de achterzijde van het appartementencomplex. De gemeente Zuidplas heeft de parkeerplaatsen ter beschikking heeft gesteld. Gemiva-SVG Groep, die in het appartementencomplex erboven zestien appartementen heeft waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid wonen, bouwt de stalling.

Wooncomplex Dorrestein

De nieuwe driewielfietsenstalling lost voor de bewoners van woonlocatie Dorrestein een fietsparkeerprobleem op. Enkele bewoners maken vanwege een lichamelijke beperking gebruik van een driewielfiets. Die kunnen zij niet kwijt in de  huidige stalling van het appartementencomplex. Locatiemanager Yolande van Kanten: “In overleg met de vereniging van eigenaren kwam een tijd geleden al andere ruimte beschikbaar, maar daar passen maar twee fietsen in. De gemeente Zuidplas heeft vervolgens grond met twee openbare parkeerplekken ter beschikking gesteld. Daar zijn we heel blij mee, want met de nieuwe stalling – waar plaats is voor acht driewielfietsen of scootmobielen – realiseren we een structurele oplossing waar meer van onze bewoners gebruik van kunnen maken.”

Compliment aan Gemiva

Wethouder Jan Verbeek: “Wij prijzen de constructieve houding van de betrokkenen en zijn erg blij dat Gemiva voortvarend start met de bouw van de stalling. De inzet voor de bewoners waarderen wij zeer. Gemiva en gemeente werken samen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan participeren!” Naar verwachting is de stalling  voor de bouwvakvakantie beschikbaar.

Bewoners Dorrestein met verstandelijke beperking

In woonlocatie Dorrestein wonen volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen zo zelfstandig mogelijk, maar kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiders elders in het complex. De bewoners werken overdag in de sociale werkvoorziening, hebben een betaalde baan of bezoeken een activiteitencentrum voor dagbesteding.

Gemiva-SVG Groep

Dorrestein is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep.  Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5000 mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. In Nieuwerkerk aan den IJssel heeft Gemiva nog een woonvorm met activiteitencentrum en kinderboerderij aan de Fransezoom en een woonlocatie aan de Boslaan. Aan de Essezoom is een kinderdagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio