25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Auto te water op de benedenkerkseweg in Stolwijk

Stolwijk – Woensdagmiddag kreeg de politie een alarmering dat er op de Benedenkerkseweg in Stolwijk een auto te water was geraakt.

Niet te hard gereden

Volgens de politie heeft de bestuurder niet te hard gereden, maar geeft als mogelijke oorzaak dat de automobilist onverwacht heeft moeten remmen en door de steenslag op het nieuwe asfalt is door gegleden.

Auto bijna gezonken

De auto is daarbij van de weg gegleden en voor het grootste deel in een sloot weggezonken. De bestuurder kon zich zelf uit het voertuig bevrijden en kon bij omwonenden even douchen en droge kleren aantrekken. Verder is hij ongedeerd gebleven.


Video: © Regio Online – door Egbert van den Bosch

Onder spanning

Bij het ongeval werd ook een houten stroompaal geraakt, waardoor twee kabels knapten. De kabels belanden aan de kant van de sloot, deels in het water en op de weg. Hierdoor moest de politie de weg afsluiten, omdat er nog mogelijk spanning op de kabels staat. Stedin zal eerst de stroom afsluiten, voordat bergingswerkzaamheden kunnen beginnen. De berger zal trachten de auto weer op het droge te trekken en af te voeren. Naar alle waarschijnlijkheid is het voertuig total loss.

auto

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio