15 C
De Bilt

Beweegstrook Westergouwe geopend

Westergouwe – Op 9 maart is in Westergouwe een nieuwe beweegstrook geopend. De beweegstrook bestaat uit 8 publiekelijk toegankelijke sporttoestellen in de GroenBlauwe zone, en is onderdeel van de beweegroute Westergouwe. De beweegstrook is aangelegd op initiatief van de gemeente Gouda en VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) en is een nieuwe stap in de ambitie van Westergouwe de meest beweegvriendelijk wijk van de regio te maken.

De openingshandeling werd verricht door wethouders Michiel Bunnik en Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda en wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas.

Beweegstrook Westergouwe

“De ambitie is om Westergouwe zo in te richten dat er een gezonde en beweegvriendelijke wijk ontstaat, waar mensen elkaar ontmoeten.’ Aldus wethouder Michiel Bunnik. ‘Bij een gezonde en beweegvriendelijke wijk horen uitstekende buitensport- en speelvoorzieningen. We zijn ontzettend blij met deze beweegstrook, omdat deze helemaal past in de ambitie van Westergouwe als gezonde en beweegvriendelijke wijk. Er komen in Westergouwe veel verschillende mogelijkheden om te bewegen en te sporten, zowel in de openbare ruimte, zoals wandel- en fietsroutes, maar straks ook bij het scholencluster waar een sportzaal en andere mogelijkheden tot sporten komen.”

Wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas kan dit alleen maar beamen:

“Zuidplas is blij met deze nieuwe beweegstrook, sporten en bewegen in de buitenlucht is nu eenmaal erg gezond, en dat realiseren we ons nog meer na corona. Het is een sportieve uitnodiging aan zowel de inwoners van Gouda als Moordrecht, die hier intensief gebruik van kunnen gaan maken. Fijn dat Gouda en Zuidplas de gezondheid van hun inwoners belangrijk vinden en we uit gedeeld belang ook samen kijken hoe we de groenblauwe zone rondom Westergouwe en Moordrecht kunnen verbeteren, zoals het bieden van aantrekkelijke ommetjes.”

De gemeente Gouda en VOF Westergouwe beogen van Westergouwe en de GroenBlauwe zone een gezonde en inclusieve leefomgeving te maken, in de breedste zin van het woord. De beweegstrook is vanaf nu voor iedereen vrij te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio