Bizar harde knal in wijk in aanbouw Waddinxveen

Waddinxveen – Op zondagavond 21 juni was er rond 19.00 uur een harde knal te horen. Dit bleek in een wijk te zijn die gebouwd wordt. De explosie zou ook in Gouda en Boskoop gehoord zijn. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest van de ontploffing.

Knal mogelijk van gasflessen

Volgens de brandweer staan er containers op het terrein waar gasflessen in zouden zitten. Door de ontploffing is er een deur van een container uitgevlogen en veertig meter verderop terecht gekomen. Dat veroorzaakte de harde knal. Vanwege nog meer explosiegevaar blijft de brandweer nog op afstand. Er wordt met een drone en helikopter gekeken of het terrein veilig genoeg is om te betreden. Er waren na de ontploffing zwarte rookwolken te zien.

Opgeschaald

De brandweer heeft de melding opgeschaald naar ‘grote brand‘. Omdat er weinig waterkranen in de buurt zijn, is het gevaar dat de brand zich uitbreid groot. Er wordt door wijkagenten die door de straten in de omgeving lopen met megafoons, gewaarschuwd om binnen te blijven. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij de explosie.

Vanwege dit voorval rijden er tussen Boskoop en Gouda momenteel geen treinen. er wordt verwacht dat dit tot 21.15 uur duurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img