Bouw clubhuis V.V. Moordrecht feestelijk van start op sportpark ‘t Ambacht

Het startsein voor de bouw van het nieuwe clubhuis van V.V. Moordrecht werd op dinsdag 12 oktober gegeven door wethouder Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het clubgebouw wordt gebouwd op het nieuw aan te leggen sportpark ‘t Ambacht. Voor V.V. Moordrecht betekent dit een verhuizing van ’t Lage naar ’t Ambacht en de mogelijkheid om als voetbalvereniging verder te groeien. De oude locatie bood deze mogelijkheid niet, daarom moest een nieuwe plek voor de vereniging worden gevonden.

Sportpark ‘t Ambacht

Op uitnodiging van bouwbedrijf Frans Vink & Zonen B.V. sprak wethouder Jan Verbeek de genodigden toe tijdens de viering van de start bouw op sportpark ‘t Ambacht. Dit feestelijke moment is het resultaat van de gesprekken die V.V. Moordrecht en de gemeente Zuidplas enkele jaren geleden zijn gestart voor het vinden van een nieuwe locatie voor de vereniging.

Clubgebouw voldeed niet meer aan deze tijd

De reden hiervoor was dat het clubgebouw niet meer voldeed aan de eisen van de tijd en te weinig ruimte bood voor de verwachte groei van de vereniging. De nieuwe locatie werd gevonden in het nieuwe sportpark ’t Ambacht dat de vereniging de ruimte biedt voor een groter clubgebouw en een extra voetbalveld. In 2019 heeft dit geleid tot de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst om de verhuizing naar ’t Ambacht mogelijk te maken.

V.V. Moordrecht

De verplaatsing van V.V. Moordrecht is onderdeel van het project ‘t Lage en ’t Ambacht. Dit omvat naast de aanleg van het nieuwe sportpark ’t Ambacht, de herontwikkeling met woningbouw op de vrijkomende locatie ’t Lage. Op deze plek worden 85 duurzame woningen gebouwd. Het bestemmingsplan daarvoor is al gepubliceerd en naar verwachting starten medio 2022 de voorbereidingen voor de bouw.

Sportpark ’t Ambacht

Het nieuwe sportpark gaat plaats bieden aan de huidige gebruikers van sportpark ’t Lage, V.V. Moordrecht en de Gevleugelde Vrienden. Met de scouting is de gemeente Zuidplas nog in gesprek, maar naar verwachting kunnen ook zij binnenkort starten met de bouw van een nieuw clubgebouw.

Centraal ontvangstplein

Naast de sportclubs op sportpark ’t Ambacht komt er ook een centraal ontvangstplein dat voor iedereen toegankelijk is. Zo hoopt de gemeente Zuidplas de verbinding tussen het verenigingsleven en de bewoners van Moordrecht te stimuleren. Daarnaast stimuleert de gemeente het zogenaamd dubbelgebruik van de sportvelden. Dit betekent dat de velden ook gebruikt kunnen worden buiten de trainingsmomenten en wedstrijden van de voetbalvereniging.

3 sportvelden

De verwachting is dat het clubgebouw en de sportvelden van V.V. Moordrecht, drie stuks in totaal, waarvan twee met kunstgras en een met natuurgras, voor het nieuwe voetbalseizoen in 2022 klaar zijn. Als dat lukt, kan de competitie voor V.V. Moordrecht van start gaan op de nieuwe velden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio